Mobiel Internet

Mobiel internet is misschien wel de grootste ontwikkeling van de smartphone in de afgelopen jaren. De mogelijkheid om met je mobiel op het internet te surfen heeft legio deuren geopend. Zo kun je bijvoorbeeld bankieren, online gamen, dingen opzoeken en gratis berichten versturen via messengers. Dan hoef je niet meer te betalen voor de sms'jes! mobiel internet biedt zonder twijfel talloze mogelijkheden!

Mobiel internet providers en abonnementen vergelijken

Mobiel internet wordt verkregen door een abonnement. Verschillende mobiele internet providers bieden je toegang tot het netwerk door middel van een maandelijks bedrag dat betaalt dient te worden. In veel gevallen wordt dit gecombineerd met belminuten en sms bundels. Een mobiel internet abonnement kan afgesloten worden inclusief telefoon of zonder telefoon (sim only) het behoeft natuurlijk geen uitleg dat een sim-only stukken goedkoper is, omdat je geen maandbedrag over de telefoon hoeft te betalen. Abonnementen voor Mobiel internet kun je bijvoorbeeld vergelijken op Foontje. Een mobiel internet abonnement met internet is zo ook eenvoudig af te sluiten, want je kunt direct bij de aanbieder overstappen.

Wi-Fi via internet providers

Het alternatief van mobiel internet is gebruik maken van Wi-Fi. Hiermee krijg je exact dezelfde mogelijkheden, je ontvangt immers ook internet op je telefoon. Het verschil is alleen dat je gebruikt maakt van een Wi-Fi verbinding. Deze zijn vaak aanwezig in huizen, cafe's, bar's, restaurant's en winkels. Het grote voordeel is dat het gratis is, er zitten dus geen maandelijkse kosten aan verbonden. Het nadeel is dat je steeds opnieuw moet verbinden met de verschillende Wi-Fi punten, deze zijn vaak beveiligd met een wachtwoord dat je moet vragen of opzoeken. Er zijn ook internet providers die hun klanten bestand gebruiken om een openbare wifi netwerk met zeer groot netwerk dichtheid open te stellen. Bijvoorbeeld als Ziggo klant kun je zo vrijwel overal in het Ziggo klanten gebied via wifi verbinding met internet maken. Zo kun je bijvoorbeeld op Nederland breedbandland alle Internet providers vergelijken. Hier vergelijk je naast de mogelijkheden ook eenvoudig de prijzen van die internet providers die bij jou in de buurt beschikbaar zijn.

Verschil in providers en prijzen

Als je een mobiel internet abonnement overweegt af te sluiten zul je er snel achter komen dat er veel verschillende mobiele providers zijn. Deze verschillen over het algemeen op vier punten.

Netwerk

In Nederland zijn drie netwerken aanwezig, die van KPN, Vodafone en t-mobile. Elk netwerk heeft een eigen dekking. Onderzoek goed welk netwerk in jou omgeving de beste dekking heeft. Dit is essentieel voor het ontvangen van mobiel internet.

MB's

Het aantal mb's geeft aan hoeveel internet je kunt gebruiken. Een tekst berichtje gebruikt vele malen minder, dan een filmpje. De hoeveelheid mb's kun je zelf kiezen!

Mbp/s

Dit wordt niet overal even helder vermeld. Het betreft hier de snelheid van het internet. Meer mbps zorgt ervoor dat de pagina's sneller laden. Controleer dit goed, er zitten bijvoorbeeld veel verschillen in de snelheid van 4G internet.

Kosten

Verschillende aanbieders hebben verschillende prijzen en voorwaarden, het is slim om de prijzen te vergelijken alvorens je een abonnement afsluit. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschil er tussen de aanbieders zit.