Ringtones

Vroeger was een ringtone een puur functioneel, anders wist je niet of je telefoon opgepakt moest worden! Maar we zijn de tijd inmiddels ver vooruit. Er is nu van alles mogelijk op het gebied van ringtones! Wat hebben de ringtones in het verleden aan veranderingen doorgemaakt? En kan ik als gebruiker zelf ringtones maken, zodat ze precies zo worden als ik wil? Je leest het hieronder, Funmobiel.nl helpt jou om alles te weten te komen over ringtones!

Geschiedenis

Ringtones, korte muziekstukjes die worden afgespeeld wanneer iemand je probeert te bellen. Vroeger was dit een bel die begon te rinkelen. Sinds 2001 beschikten mobiele telefoons over polyfone ringtones, hierdoor werden er meerdere geluiden tegelijk afgespeeld. Door het afspelen van meerdere geluiden tegelijk, leek een ringtone al snel meer op muziek! De polyfone ringtones werden opgevolgd door de enige logische opvolger, echte muziek!

Monofone ringtone

Nog voor de mobiele telefoons gebruik maakten van polyfone ringtones maakten de mobieltjes gebruik van monofone ringtones. Deze ringtones bestonden uit digitale bliepjes en piepjes die door verschillende toonhoogtes en rusten een melodie konden vormen. Al snel werd het mogelijk om je favoriete liedje als monofone ringtone te kopen. De aller bekendste was echter de Nokia Ringtone, die meestal afgespeeld werd van de Nokia 3310.

Zelf maken

Buiten het kopen van bestaande liedjes is het met monofone ringtones ook mogelijk om er zelf een te componeren. De toetsen van je telefoon laten je verschillende toonhoogtes en rusten in voeren waardoor je je eigen melodieën kunt schrijven. Je maakt dus eigenlijk gewoon muziek op je mobiel, maar dan met monofone toontjes die je instelt als ringtone.

Artikelen

Truetones

De ringtone kent vele vormen, zo was het vroeger een echte bel die rinkelde. Vervolgens kwamen de monofone ringtones en de polyfone ringtones. Deze maakten het al mogelijk om je favoriete liedje na te spelen als je gebeld wordt. Maar is er maar één ding beter dan het naspelen van een nummer. Het echte nummer! Het is nu ook mogel

Lees meer...

Nametones

Ken je dat? Dat er een telefoon af gaat en dat er meerdere mensen het idee hebben dat zij de gene zijn die gebeld worden. Dat hoeft niet langer! Naast het zelf maken van je ringtones kan je er ook voor zorgen dat je telefoon je naam zegt als hij afgaat. Dit heten Nametones of voicetones. Laat je naam rappen of schreeuwen als je gebeld wordt,

Lees meer...