Truetones

De ringtone kent vele vormen, zo was het vroeger een echte bel die rinkelde. Vervolgens kwamen de monofone ringtones en de polyfone ringtones. Deze maakten het al mogelijk om je favoriete liedje na te spelen als je gebeld wordt. Maar is er maar één ding beter dan het naspelen van een nummer. Het echte nummer! Het is nu ook mogelijk om jou favoriete nummer af te spelen als je gebeld wordt! Laat horen wie je bent en stel jou favoriete nummer in als ringtone!

Audio sampled format

Hoe kan mijn favoriete nummer spelen als ik gebeld wordt? Monofone ringtones en polyfone ringtones spelen door middel van één of meerdere geluidjes je favoriete nummer na. Een Truetone of realtone is een stukje van het echte nummer. Deze wordt vervolgens afgespeeld als jou telefoon gebeld wordt. Zo heb je dus je favoriete liedje als ringtone en daar kun je de artiest nog meer helpen ook! Hieronder wordt uitgelegd hoe je aan een Truetone of Realtone komt.

Kopen

Het ontvangen van een realtone is gemakkelijk! Op veel websites zijn deze in grote lijsten verkrijgbaar en kun je na goed te luisteren dus gewoon de ringtone van jou keuze downloaden en instellen. Er zijn ook realtones die je moet kopen, dat is niet zo gek want een liedje op bijvoorbeeld Itunes moet je ook kopen. De realtones zijn erg goedkoop, slechts een paar euro en je kunt er jou favoriete artiest flink mee helpen!

Groei muziekindustrie

Kan ik mijn favoriete artiest helpen door het kopen van een Truetone of Realtone? Jazeker! Als je een Realtone koopt komt een deel van het betaalde bedrag bij de artiest terecht. Dat is ook logisch hij of zij heeft deze immers gemaakt. Veel artiesten, en dus de muziekindustrie, hebben meer muziek verkocht doordat ze bekend werden via de verkoop van Realtones. Draag je steentje bij en kijk eens of ook jou favoriete nummer verkrijgbaar is als realtone